Dne 19. 11. 2015 v 17:00 hod. se konala v konferenčním sále Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové přednáška naší milé členky, Mirky Pánkové na téma Italská kuchyně napříč regiony.

Mirka nám nepřednášela poprvé a dle očekávání i tato přednáška byla plná zajímavých faktů a fotografií, nad kterými se jen sbíhaly sliny. S Mirkou jsme prošli celou Itálii, region po regionu. Dozvěděli jsem se, jak správně připravit po domácku těstoviny, odkud pochází název pokrmu carpaccio, jak se hledají lanýže, jaký rozdíl je mezi parmigianem a grana padano, odkud se vzala pizza Margherita a mnoho dalších zajímavých informací.

Téma přednášky bylo velice zajímavé, a tak nás v přednáškovém sále nebylo málo.

Ještě jednou velice děkujeme Mirce a těšíme se zase příště na viděnou!

Fotografie z akce naleznete ve fotogalerii.

A presto!

jidlo